Stratejik Marka Yönetimi


“Bir marka nasıl stratejik yönetilir ya da stratejik marka yönetimi nasıl yapılır?”
Yerel örneklerle yeni nesil marka paradigmaları ve pazarlama iletişimi yazınına ilişkin en kapsamlı ve çarpıcı kitaplardan biri…



Zaman akıyor, teknoloji gelişiyor, pazar dönüşüyor, tüketici değişiyor... En önemlisi de “sadakat” kavramına yüklediğimiz anlamlar değişiyor. Bugün öyle bir çağ yaşıyoruz ki, insanların büyük çoğunluğu için “sadakat sadece iki kaçamak arasındaki zaman dilimidir.” Üstelik birini tercih etmenin diğerini terk etmek anlamına geldiği bir tercih dünyasında yaşıyoruz.




Herkesin herkesten ve herkesin her şeyden kolayca vazgeçtiği bir çağdan bahsediyoruz. Sadakatin zihnen tasarlanmış bir "vazgeçme" fikri olduğunun kabul edildiği bir çağ bu. Yine kendisinin somut göstergelerinin soyut bir bağlılık biçimi olarak görüldüğü, bazen fiziksel olarak olmasa bile zihinsel olarak herkesin ve her şeyin “harcanabilir” olduğu zamanlar bunlar. Sadakat keşke “inkâra dönüşmenin eşiğinde aşkın ikrarı” olsaydı ama sadece kişilerden vazgeçmiyoruz ki! Nesnelerden vazgeçiyoruz. Prensiplerden vazgeçiyoruz.  Sözlerden... Kurallardan... Kırmızı çizgilerden... İdeolojilerden... Doğadan... Yaşamdan... Hayallerden vazgeçiyoruz.  Tabi durum böyle olunca tercih ettiğimiz markalardan da kolayca vazgeçiyoruz.

Bilincini değiştir. O zaman dünya senin için değişir.” İşte bu kitabın konusu enneagram, dünyanın kişilik tanıma, kendini tanıma konusunda en etkili yöntemi.

Kullandığı kaynaklar itibariyle kişilik belirleme yöntemleri arasında en zengin olanı. Analitik bir yöntem. Oldukça rasyonel önermeleri var. Kesinlikle tutarlı. Detaylı incelemeleriyle doğruya ulaşma konusunda bir gerçek bir rehber. Aynı zamanda kişiyi içsel süreçlerde irdeleyen, mükemmeliyetçi bir yapı. Sadece kişinin kendini tanımasına yönelik olmayan, her aşamada bir gelişim önermesi ortaya koyan “yapılandırıcı” bir yaklaşıma sahip. Aynı zamanda bir bilgi felsefesi olarak değerlendirmemiz gereken enneagram bilgisinde, Zen, Budizm, Ching gibi Uzakdoğulu mistik akımların, Kabala gibi ezoterik-klasik geleneklerden alınan unsurları da görüyoruz. Enneagram da aynı zamanda modern bilimin de katkısı söz konusu. Freudyen bakışı hemen başa yazmak gerekir burada.

"Tüm Dünyanın en popüler ve etkili kişilik analizi yöntemi" Enneagram'la Kişilik Tanıma Sanatı kitabı, okumak için harcayacağınız zamana değecek bir kitap. Ocak’ta tüm kitapçılarda…

Bu blogdaki popüler yayınlar

Enneagram Kişilik Atlası - Uğur Batı

Stratejik Marka Yönetimi - Uğur Batı

Kendine İyi Bak - Uğur Batı