Prof Dr Uğur Batı

Lisans eğitimini Boğaziçi Üniversitesi’nde tamamladı. Marmara Üniversitesi SBE’nden Reklamcılık ve Tanıtım yüksek lisansı ile Yeditepe Üniversitesi SBE’nden Pazarlama Yönetimi ve Genel İşletme bölümlerinde farklı yüksek lisans derecelerine sahip olan Batı, doktorasını da Marmara Üniversitesi SBE’nde İletişim Bilimleri anabilim dalında tamamladı. 
 
Profesyonel kariyerinde, farklı reklam ajanslarında reklam yazarlığı ve stratejist olarak görev yaptıktan sonra, Rumeli Telekom bünyesinde Telsim’de marka yönetimi bölümlerindeki görevlerinin ardından, Microsoft, İş-Tim Aria ve Oracle projelerinde tercüme ve lokalizasyonlar yaptı. Gode İstanbul’da 2,5 yıl süresince yaratıcı yönetmen olarak görev yapan Uğur Batı, Yeditepe Üniversitesinde öğretim üyeliği yaptı. 2012 yılında İMKB’den Borsa İstanbul’a dönüş sürecinde Borsa İstanbul’da Başkan Danışmanı ve Kurumsal İletişim Direktörü olarak görev yağan Uğur Batı aynı görevi sürdürmektedir. 

Profesyonel kariyerinde pek çok ulusal ve uluslararası marka için reklamlar yazıp, stratejiler geliştiren, marka danışmanlıkları da yapan Uğur Batı, farklı üniversitelerde dersler vermiş, mesleki eğitimler gerçekleştirmiştir. Reklam Yaratıcıları Derneği Bakan Yardımcısı olarak görev yapan yazar, The Brand Age, Adam Sanat, Dergi, Özne, Sivil Toplum, Edam, Pi, Gennaration, Pazarlama Dünyası ve Martı gibi yayınlarda makale, eleştiri ve denemeler yazmaktadır. Yazarın daha önce Reklamın Dili, Dijital Oyunlar: Kendi Dünyanda Yaşa, Bizimkinde Oyna, Enneagram İle Kişilik Analizi, Kendine İyi Bak, Markethink ya da Farkethink: Deneyimsel Pazarlama ve Duyusal Pazarlama, Ben Bilmem Beynim Bilir, Tüketici Davranışları: Tüketim Kültürü, Psikolojisi ve Sosyolojisi Üzerine Şeytanın Notları adlı 8 kitabı bulunmaktadır.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Enneagram Kişilik Atlası - Uğur Batı

Stratejik Marka Yönetimi - Uğur Batı

Kendine İyi Bak - Uğur Batı